FA'n Cup 2013, 3. august 2013

Klik på billederne for at forstørre dem.

FA'n Cup 2013
Vores altid sikre sidste skanse, Jan, i gang med lidt opvarmning.

FA'n Cup 2013
Anton, Karsten og 2 x Michael tager en pause i solen.

FA'n Cup 2013
Dagens topscorer Travis Barbour puster ud efter endnu en kamp i varmen.

FA'n Cup 2013
Dagens hold er bagerst fra venstre Michael Møller, Michael Christensen, Jamal Hammoud, Allan Nielsen og Travis Barbour. Forrest fra venstre er det Dan Nielsen, Jan Seerup, Anton Petersen og Karsten Hoelgaard.

Ni Villa-fans havde valgt at bruge en lørdag i august til at kæmpe for vores fanklubs ære i FA'n Cup 2013, der var arrangeret af sidste års vindere Roma Club Danimarca og foregik i Vanløse Idrætspark. Holdet bestod af Jan Seerup, Karsten Hoelgaard, Travis Barbour, Michael Christensen, Michael Møller, Allan Nielsen, Anton Petersen, Jamal Hammoud og Dan Nielsen, som også havde taget rollen som holdleder.

Vi befandt os i gruppe 2, der var en ren engelsk gruppe med et enkelt tysk hold, så der var lagt op til nogle store lokalopgør. Første kamp var mod Chelsea, og vi spillede faktisk rigtig godt og kom frem til masser af chancer. Alligevel var det Chelsea, der kom foran på deres første målchance. Men med god fight fik vi udlignet til sidst i kampen på et mål af Jamal, og det endte 1-1.

Borussia Dortmund var næste modstander, og her blev det spil til et mål, og sejren på 4-0 burde nok have været dobbelt så stor. Travis blev dobbelt målscorer, mens Jamal og Michael Møller scorede hver et mål. Stoke City viste sig at være en hård modstander for alle hold, og i en kamp, der bølgede frem og tilbage med gode muligheder til begge hold, lykkedes det ikke for nogen at få hul på bylden, og det endte naturligt nok 0-0.

Så skulle vi møde gruppens absolut bedste hold, Arsenal, og selv om vi begyndte godt, var der ikke tvivl om resultatet - de var bare hurtigere end os. Det første og eneste nederlag var en realitet; 0-2 endte kampen. Så nu skulle vi vinde de sidste to kampe for at gå videre fra gruppen, og det skulle først gå ud over Tottenham. Men, men, men - bolden ville ikke ind over målstregen. Ikke engang med næsten frit mål og fem meter fra stregen lykkedes det, og det endte igen 0-0.

Den sidste kamp mod Blackburn havde ingen stor betydning, da semifinalen stort set var borte for begge hold. Men med en sejr til os, ville vi ende foran Blackburn i tabellen, og det var vigtigt! Vores super-angriber Travis var i målhumør og scorede kampens to mål. Ved det sidste pillede han elegant bolden fra Blackburn's målmand og scorede i tom kasse, og kampen var afgjort. En god afslutning på en en god FA'n Cup, hvor det endte med, at Juventus løb af med sejren, hvilket var fortjent, da de også var det bedste hold i turneringen.

Hvor det skal holdes næste år, vides ikke, da Juventus ikke har tænkt sig at afvikle nogen turnering, men heldigvis er der andre, der gerne vil. Så vi håber på at kunne stille et stærkt Villa-hold til næste år, så vi kan prøve at løfte den pokal. Alle kan bestemt være tilfreds med deres indsats i år. Kun ét nederlag må siges at være meget tilfredsstillende, og næste år er de sidste marginaler på vores side, det er jeg helt sikker på.

Og lige den opdaterede og meget vigtige 'all-time topscorerliste':

- Anton Petersen, 7
- Kasper Kjærgaard, 6
- Michael Andersen, 4
- Travis Barbour, 4
- Christian Jahnsen, 2
- Allan Nielsen, 2
- Jamal Hammoud, 2
- Jimmy Hansen, 1
- Henrik Kristensen, 1
- Andreas Reiff, 1
- Allan Kristiansen, 1
- Teit Voss, 1
- Karsten Hoelgaard, 1
- Jan Seerup, 1
- Michael Christensen, 1
- Michael Møller, 1
- selvmål, 1