FA'n Cup 2005, 20. august 2005

FA'n Cup 2005
Opvarmningen bestod primært af afleveringer og skud på mål, mens enkelte også valgte at løbe lidt.

FA'n Cup 2005
Jeppe i kamp med en Liverpool-spiller.

FA'n Cup 2005
Bolden heades væk for næsen af Anton, mens Jakob (med ryggen til) ikke kan gøre så meget.

FA'n Cup 2005
Morten har erobret bolden fra en Man. United-spiller, og så går det fremad! Desværre gav det ingen mål.

FA'n Cup 2005
Vores eneste supporter, Trine, fulgte med ved alle vores kampe, selvom det kun blev til nederlag. En ægte fan...

FA'n Cup 2005
Jeppe, Anton og Morten slapper af efter tre nederlag.

FA'n Cup 2005
Bagerst fra venstre: Christian, Anton, Jeppe, Morten og Henrik. Forrest: Jakob, Torben og Michael.

Mindre end en måned efter turen til træningslejren i Sverige var fanklubben klar med endnu en aktivitet, hvor medlemmerne kunne mødes. Anledningen var, at FA'n Cup skulle afvikles for femte gang, og ligesom sidste år var det Arsenal Denmark, der stod bag turneringen, hvor engelske fanklubber i Danmark samles og spiller fodbold mod hinanden. På trods af at vi ved turneringens afvikling kun havde eksisteret i knap fem måneder, lykkedes det at stille hold, hvad man ikke kan sige om f.eks. Manchester City's og Birmingham's danske fanklubber, der ellers har nogle flere år på bagen end os.

Egentlig var vi ni mand på holdet, hvilket flere havde udtrykt, var nødvendigt, da deres kondition ikke var noget at prale af. Så med syv man på banen ville det være nødvendigt med et par udskiftere for at klare os helskindet gennem turneringen. Desværre blev vi - som virkelighedens Villa-hold - ramt af afbud pga. en skade. Jimmy, som ellers vil være politibetjent, er åbenbart udstyret med glasben, så lidt badminton dagen før FA'n Cup gjorde, at han måtte melde afbud! Vi otte, som var tilbage, satte vores lid til Torben i målet og Anton, som var den, der senest havde spillet fodbold i en klub samt spillet på højeste niveau. Hvilket desværre ikke sagde så meget....

Årets turnering blev afviklet i Skamby nord for Odense, og det var meget varmt, da vi havde klædt om og gik ud for at trille lidt bold. Enkelte fra holdet valgte at varme op, mens andre nøjedes med at sparke lidt på mål for ikke at bruge al energien før kampene. Vi var i pulje med Liverpool og Manchester United, der begge stillede op med to hold, samt Ipswich, der vandt turneringen i 2004. Vi lagde ud mod Liverpool og valgte en forsigtig 2-3-1 formation. Det var dog så som så med formationen, for det endte hurtigt med en gang børnehave-fodbold, hvor alle spillere løber der hen, hvor bolden er. Det - sammen med varmen - gjorde, at vi hurtigt blev trætte, og kun takket være storspil af Torben i målet kunne vi begrænse nederlaget til 0-2. Og så var vi endda enige om, at vores modstander ikke havde været speciel god.

Før kamp nummer to blev det fastslået, at man skulle holde sin position, og fik man bolden og ikke kunne gøre andet, kunne man altid sparke den fremad banen, hvor Anton eller Morten gerne skulle få fat i den. Samtidig ændrede vi formationen til 2-2-2 med Henrik som forsvarsstyrmand og med formanden, Michael, ved sin side. Midtbanen tog Christian og Jakob sig af, mens Jeppe allerede var godt brugt og havde problemer med for små fodboldstøvler. Men pga. vores kondition, varmen og alt mulig andet var der ikke mulighed for, man kunne springe en kamp over, så der blev igen brug for alle kræfter. Desværre rakte det ikke, og vi blev sablet med 0-4.

Pauserne mellem vores kampe blev brugt i klubhuset, hvor vi fulgte Aston Villas kamp på Old Trafford. Og lige inden vi skulle ud i vores sidste kamp, hvor det gjaldt om at undgå sidstepladsen i puljen, kom United foran med 1-0. Nu var det så op til os - som også skulle møde United - at gøre det bedre. United's hold havde også tabt deres to første kampe, og vores målsætning var nu at lave et mål og måske endda få et point. Og for første gang i turneringen kunne vi spille op med vores modstander og skabe en del gode chancer. Desværre misbrugte Christian den største af dem alle, og da United samtidig fik puttet en enkelt ind bag Torben, endte vi altså med endnu et nederlag; 0-1 som i virkelighedens verden!

Senere blev Liverpool - ikke det hold vi havde mødt men deres andet hold - kåret som turneringens vinder efter at have besejret Ipswich i finalen. Og efter masser af vand, øl og sodavand samt et langt bad var vi så klar til aftenens grill-fest. På det tidspunkt var Henrik samt vores trofaste supporter - og fotograf - Trine kørt hjem til Odense, mens vi andre altså ville have det hele med.

I løbet af eftermiddagen blev en tips-konkurrence afviklet, hvor man skulle tippe på de engelske kampe sammen med lidt fra Danmark, Italien og Spanien. Vi fik dog ikke afleveret vores kuponer til tiden, så vi ændrede det til en intern konkurrence. Allerede i pausen af Newcastle-West Ham kom Morten bagud, da han som den eneste havde et 1-tal efter 1. halvleg. Og til sidst skulle det hele afgøres mellem Christian og Michael, der som de eneste havde forudset Birminghams hjemmebane-nederlag. Men så spillede Inter igen uafgjort nede i Italien, og Jakob skulle pludselig også have del i præmien, da de alle tre endte med syv rigtige.

Selvom det var en meget varm dag at spille fodbold på, var alle enige om, det var et fantastisk arrangement med masser af fodbold - både på banerne og i tv. Og en god og hyggelig afslutning med grill-aftenen. Det var godt igen at mødes med andre fra fanklubben, selvom Jeppe var den eneste, som ikke havde været med i Sverige en måned forinden. Nu håber vi bare, at flere er klar til at stille op næste år, så vi har en udskifter eller to mere og gerne nogen, som er i god form og vant til at spille lidt fodbold. Så skal vi nok klare at få point på kontoen.