Tur til Kungsbacka og Göteborg, 26. juli 2005

Kungsbacka og Göteborg
Klar til afgang fra Helsingør. Fra venstre er det formand Michael, Morten, Torben og Jakob.

Kungsbacka og Göteborg
Så er vi i Kungsbacka, hvor spillerne er ved at varme op. Her er det McCann, Cahill, Moore, Davis, Whittingham og Ridgewell.

Kungsbacka og Göteborg
O'Leary lod sine assistenter styre opvarmningen, mens han selv snakkede i mobiltelefon. Måske var det forhandlinger med nye spillere.

Kungsbacka og Göteborg
Så er der skudtræning. Og den når Sørensen ikke...

Kungsbacka og Göteborg
Der trænes angrebs- og forsvarssituationer. Hughes, Mellberg og Ridgewell er på det forsvarende hold, mens Angel vanen tro er i angreb.

Kungsbacka og Göteborg
Efter træningen var det tid til at sikre sig spillernes autografer. Her skriver Barry på Christians trøje.

Kungsbacka og Göteborg
Og her sikrer formanden sig Thomas Sørensens autograf på den gamle udebanetrøje fra 1992/93.

Kungsbacka og Göteborg
Pubben Harrys er pyntet med balloner og flag. Aston Villa er i byen...

Kungsbacka og Göteborg
Jakob, Morten, Anton, Henrik og Trine er på plads på Gamla Ullevi i Göteborg.

Kungsbacka og Göteborg
Spillerne er kommet på banen. Det var uden tvivl Mellberg, som fik det største bifald.

Kungsbacka og Göteborg
Den senere "Man of the Match" blokerer for et indlæg fra en GAIS spiller.

Kungsbacka og Göteborg
Liam Ridgewell (nr. 5) udligner til 3-3.

Da Aston Villa igen i år havde lagt deres træningslejr i Sverige, var det jo oplagt at bruge den som mål for den første medlemsaktivitet i Aston Villa Supporters Club Denmark. Så tirsdag den 26. juli tog otte medlemmer - svarende til mere end en femtedel af fanklubbens daværende medlemstal - af sted til Kungsbacka og Göteborg.

Turen begyndte tidligst for fanklubbens formand, Michael, som forlod Randers kl. 03.45 meget tidligt tirsdag morgen. Første stop var Vejle, hvor Torben blev samlet op, og derfra videre til Odense efter Jakob, Henrik og Trine. Så videre til Helsingør hvor man mødtes med Christian, Morten og Anton, og så var de otte medlemmer samlet. Flot syn med otte Aston Villa trøjer kl. 07.30 en tirsdag morgen foran banegården i Helsingør!

Færgeturen til Helsingborg gik fint, og det gjorde køreturen op gennem Sverige også. I Kungsbacka - en lille by ca. 20 km. syd for Göteborg - oplevede vi flere gange at holde for grøn pil i et lyskryds, men om det var Christian, som førte an i Sverige, eller hans navigatør, Morten, som ikke var klar over, at en grøn pil har samme betydning i Sverige som i Danmark, fandt vi aldrig ud af. Hvad vi derimod fandt, var Tingbergsvallen, der er stadion i Kungsbacka. Med meget besvær, masser af e-mails til Sverige og England og til sidst også en telefonsamtale med en svensk dame havde Michael nemlig fundet ud af, at det var netop her, Aston Villas spillere skulle træne kl. 10.30.

Det passede også meget fint, og vi satte os til rette på tribunen og var klar med de medbragte kameraer. At nogen så havde glemt at lade batterierne op, snakker vi ikke mere om, men der blev i hvert fald taget en del billeder. Vi fik for første gang set Kevin Phillips i aktion, og det må siges, han imponerede. Vi fandt også ud af, hvor lille Steven Davis og samme Phillips egentlig er i virkeligheden, mens Patrik Berger derimod er ret høj. Træningen bestod primært at konditionstræning og afleveringer samt træning i angrebssituationer, og det hele varede halvanden time.

Så var der tid til autografskrivning, og her tog de fleste spillere sig heldigvis god tid til at "servicere" os samt de få engelske og svenske fans, som også overværede træningen. Flere medlemmer fik autografer fra Hendrie, Angel, Solano, de la Cruz, Barry, Samuel, Mellberg m.fl., og Thomas Sørensen gav sig også tid til at snakke lidt og hilse på de danske fans.

Turen gik så videre mod Göteborg og efter at have kørt lidt rundt på må og få, mens Trine blev mere og mere desperat efter en McDonald's, fandt vi til sidst en parkeringsplads i nærheden af den pub, der var udpeget som mødested af den svenske fanklub. Og efter at have fået noget middagsmad, indtog vi pubben, ligesom den åbnede. Der mødte hurtigt en del svenske Villa-fans op, da de skulle have generalforsamling, så den første times tid var vi mest os selv på pubben. Som tiden gik, kom der dog flere og flere til, og da først den svenske generforsamling var overstået, blev der for alvor pyntet op til fest på Harrys, som pubben hed.

Ved 18-tiden drog de første af sted mod Gamla Ullevi, hvor aftenens træningskamp skulle spilles. Der blev hængt flag op og taget flere billeder, og da godt 2.200 tilskuere var på plads, kunne kampen mod GAIS så begynde. Vi stod helt forrest og meget tæt på banen, så vi kunne se det hele. Det var super-gode pladser, hvor fra vi så Angel's kanon-mål, der bragte Villa i spidsen, efter Barry havde misbrugt et straffespark. I 2. halvleg scorede GAIS et selvmål, og så troede Villas spillere åbenbart, der var endnu en pause. I hvert fald kom GAIS tilbage fra 0-2 til 3-2 på blot seks minutter!!! Heldigvis lykkedes det Ridgewell at få udlignet til sidst, og ser man bort fra Villas seks minutters black-out, var det egentlig en ret fin indsats, holdet leverede.

Turen tilbage til Helsingborg gik fint og hurtigere end forventet, men desværre sejler der ikke så mange færger om aftenen, så vi måtte alligevel vente på midnatsfærgen, som også var den, vi senest skulle med. På færgen blev der sagt farvel og tak for en god tur - og på gensyn til FA'n cup - og straks vi var tilbage på Sjælland, var Christian væk i sin Peugeot sammen med Anton og Morten. De fem andre havde en noget længere køretur foran sig, og klokken blev da også 04.00, før Michael var tilbage i Randers efter mere end et døgn og i alt 1.240 km.

Men på trods af den lange køretur var der enighed om, at det havde været en god tur, og især det at møde spillerne efter formiddagstræningen og få nogle autografer og billeder var i sig selv næsten hele køreturen værd. Men alligevel vil det nu ikke gøre noget, hvis Villa næste sommer holder træningslejr i Danmark eller måske det nordlige Tyskland.