FA'n Cup 2017, 5. august 2017

Klik på billederne for at forstørre dem.

FA'n Cup 2017
Holdet til FA'n Cup 2017. Bageste række fra venstre: Dan, Karsten, Allan, Martin og Anton. Forrest: Peter, Carlos, Jan og Henrik.
FA'n Cup 2017
Carlos dirigerer i forsvaret.
FA'n Cup 2017
Straffe til Juventus – Jan er klar i målet, men kan desværre ikke forhindre en scoring.
FA'n Cup 2017
Karsten har set Martin og skal til at lægge en dyb aflevering.
FA'n Cup 2017
Holdet er klar til næste kamp.
FA'n Cup 2017
Peter i en glidende tackling mod Fulham.
FA'n Cup 2017
Karsten og Henrik fejrer scoringen mod Chelsea.
FA'n Cup 2017
Jan på bolden mod Liverpool.
FA'n Cup 2017
Anton har scoret i kampen mod Roma.

Vanen tro blev der den første lørdag i august afholdt FA'n Cup i Vanløse, og turneringens mest trofaste deltager stillede selvfølgelig atter op – nemlig Aston Villa. På blot to dage var de 16 pladser taget, så man valgte at udvide en smule og ændre på formatet. Det endte med 17 deltagende hold – Barcelona måtte trække sig to dage inden. Arrangøren var de forsvarende mestre fra Blackburn Rovers, og de valgte at lave tre grupper, hvoraf nr. 1 og 2 samt de to bedste 3'ere ville gå videre til kvartfinalerne.

Det lykkedes os at skrabe ti spillere sammen, men desværre blev formand Christian Jahnsen syg dagen inden, og vi havde ikke tid nok til at finde en erstatning. Det betød, at vi kun havde to udskiftere, men heldigvis slap vi for skader. Spillerne var Karsten Hoelgaard, Peter Kløvborg, Martin Tullin, Jan Seerup, Allan Kristiansen, Dan Dybdal Nielsen, Carlos Cafo, Henrik Nygaard og Anton Petersen, og der var også fin opbakning på sidelinjen.

Vi kom i Gruppe C med Stoke, Fulham, Chelsea, Roma og Juventus. De to italienske hold mødte vi også sidste år, hvor vi tabte samlet 0-6, Stoke vandt turneringen for tre år siden, Chelsea plejer at være gode, og Fulham kendte vi ikke meget til – de havde kun været med i 2015, hvor de fik et enkelt point. Umiddelbart ikke den bedste lodtrækning.

Kamp 1: Aston Villa 0 – 4 Juventus
Juventus tabte vi 0-5 til sidste år, og de gik helt til finalen, som de tabte efter straffesparkskonkurrence. De var både teknisk dygtige og meget fysiske og kørte os over på hele banen – deres tempo overraskede os nok. Vi havde ikke en chance men vi fik dog en enkelt afslutning, da Martin sendte bolden forbi deres mål.

Kamp 2: Aston Villa 0 – 1 Fulham
Vi følte nok, at vi mod Fulham havde de bedste chancer for at få point i vores stærke pulje. De så ikke overbevisende ud i deres første kamp, hvor de tabte 0-4 til Stoke, og de var heller ikke helt unge! Det skulle dog ikke blive i denne kamp, vi fik en sejr, til trods for at spillede fint. Vi tabte på en forsvarsfejl og fik igen kun noteret en enkelt afslutning på mål – denne gang fra Carlos.

Kamp 3: Aston Villa 1 – 0 Chelsea
Vi havde skiftet ud på målmandsposten, hvor Martin tog over fra Jan, der gerne ville ud at løbe lidt. Chelsea var en flok unge drenge, der gerne ville vise sig frem. De kunne bestemt noget med bolden, men det førte ikke til ret meget. Vi kom på tavlen midt i kampen på et omstillingsspil, hvor Anton spillede Karsten fri i venstre side, og han lagde den flot og præcist til Henrik, der sikkert scorede nede i højre side. Vi holdt den hjem og kunne fejre vores første point – og scoring.

Træningskamp: Aston Villa 0 – 1 Liverpool
Da der kun var seks hold i Gruppe B, fordi Barcelona havde trukket sig, valgte arrangørerne at lade de fem hold aftale træningskampe med andre hold, så spilletidspunkterne blev overholdt. Liverpool havde henvendt sig til os, og det passede og fint med en træningskamp mellem kamp 3 og 4, hvor der gik næsten en time. Kampen startede nogenlunde lige, men så begyndte Liverpool at få overtaget, og de kom foran. Allan fik et gult kort efter at have nedlagt en spiller bagfra og måtte sidde ude resten af kampen, hvilket gjorde det meget svært for os. Trods et tungt pres og mange chancer fra Liverpool holdt vi den på 0-1.

Kamp 4: Aston Villa 1 – 4 Roma
Roma var – ligesom Juventus – noget af en mundfuld for os. Vi havde næsten ikke bolden, og vi var måske i virkeligheden heldige med, at det ikke blev et større nederlag. Vi fik dog scoret et mål, da Henrik viste godt overblik og fandt Anton, der stod helt fri et par meter foran målmanden og efter at have lagt bolden over til højrebenet satte den ind til venstre for målmanden.

Kamp 5: Aston Villa 0 – 0 Stoke
Vores chancer var for længst udspillede, og Stoke kunne med en sejr sikre sig 2. pladsen og en billet til kvartfinalen. Vi stod fornuftigt på banen, kæmpede godt og fik holdt dem fra store chancer. Det var en rigtig fornuftig kamp for os rent defensivt, og det endte 0-0, selvom Stoke satsede alt til sidst. De kom dog, via en 1-0 sejr over Roma i den sidste kamp, i kvartfinalen.

Dermed var årets FA'n Cup slut for vores vedkommende, og det blev altså til en sejr, en uafgjort og tre nederlag samt en tabt træningskamp. Så fire point, hvilket var noget dårligere end de foregående par år. I 2016 fik i otte point (syv kampe), og i 2015 blev det til syv point (seks kampe). Selvom alle gjorde det fornuftigt, er der selvfølgelig plads til forbedringer, så overvej gerne, om du har tid og lyst til at forstærke holdet til næste år.

Leeds endte overraskende med at vinde trofæet, efter de i kvartfinalen havde slået et stærkt Real Madrid-hold, i semifinalen et endnu bedre Manchester United-hold – som vi var mange, der så som det klart bedste hold i turneringen – og så i finalen Juventus efter straffesparkskonkurrence til trods for, at de havde været bagud to gange. Et stort tillykke til Leeds, der altså skal arrangere turneringen til næste år – lørdag den 4. august.

Som det også var tilfældet sidste år, spillede Boldklubben Frem åbningskamp i 2. division på dagen, hvor de mødte oprykkerne fra Hillerød. Anton fik igen overtalt størstedelen af flokken til at tage med til Valby Idrætspark, hvor vi drog syv af sted. Det blev slet ikke den walk-over, Anton havde forventet, og vores formand fra netop Hillerød ærgrer sig nok over, at han var syg og derfor ikke fik set kampen. Det endte 2-2, efter Frem havde være bagud 0-2 med blot ti minutter igen.

Vi havde bestilt bord på pubben The Dubliner på Amagertorv i København, hvor vi spiste burgere og så Aston Villas åbningskamp i The Championship hjemme mod Hull, som desværre kun gav et enkelt point, da den blev 1-1. Efter et halvt døgn i fællesskab takkede vi godt mætte af og tog hver til sit.

Den opdaterede all-time topscorerliste:

- Anton Petersen, 10
- Kasper Kjærgaard, 7
- Michael Andersen, 4
- Travis Barbour, 4
- Thomas Gram-Hansen, 2
- Michael Christensen, 2
- Christian Jahnsen, 2
- Allan Nielsen, 2
- Jamal Hammoud, 2
- Jimmy Hansen, 1
- Henrik Kristensen, 1
- Andreas Reiff, 1
- Allan Kristiansen, 1
- Teit Voss, 1
- Karsten Hoelgaard, 1
- Jan Seerup, 1
- Michael Møller, 1
- Henrik Nygaard, 1
- selvmål, 1