FA'n Cup 2016, 6. august 2016

Klik på billederne for at forstørre dem.

FA'n Cup 2016
Holdet til FA'n Cup 2016. Bageste række fra venstre: Anton, Palle, Martin, Karsten og Christian. Forrest: Thomas, Jan, Carlos, Mathias og Allan. Leif deltog også ved FA'n Cup men nåede ikke med på holdfotoet.
FA'n Cup 2016
Anton, Martin og Carlos holder koncentreret øje med kommende modstandere.
FA'n Cup 2016
De sidste forberedelser, inden holdet går på banen.
FA'n Cup 2016
Mathias opmuntres, efter at være blevet nedlagt flere gange mod Arsenal.
FA'n Cup 2016
Karsten tager indkast, mens Carlos dirrigerer inde på banen.
FA'n Cup 2016
Martin viser god teknik, her hvor modstanderen er Tottenham.
FA'n Cup 2016
Thomas har netop grundlagt sejren mod Tottenham, her hvor han har scoret til 1-0.
FA'n Cup 2016
Og her har Anton scoret til 2-0 i samme kamp.
FA'n Cup 2016
Palle, Jan, Anton, Christian og Thomas i Valby Idrætspark.

FA'n Cup 2016 blev afholdt lørdag den 6. august, og det var selvfølgelig med deltagelse af Aston Villa. Det var igen i år på kunstbanerne ved Vanløse Idrætspark, og de forsvarende mestre fra Inter var arrangør.

Denne gang var vi to puljer á otte hold i modsætning til tidligere år, hvor der har været syv. Så med med minimum syv kampe á 10 minutter følte vi, at vi måtte være en mand mere end sidste år. De deltagene spillere var Jan Seerup, Karsten Hoelgaard, Thomas Gram-Hansen, Palle Jensen, Christian Jahnsen, Anton Petersen, Carlos Cafo, Martin Uhre Lindqvist Thomsen, Leif Sandholdt, Allan Nielsen og hans søn Mathias på ni år.

Vi var i gruppe 2 sammen med Roma, Arsenal, Barcelona, Tottenham, Juventus, Real Madrid og Betis. Bestemt ikke en nem lodtrækning!

Vores første kamp var mod et yderst stærkt Roma-hold, der sad på det hele. Vi var på hælene det meste af kampen, og når vi fik bolden, havde vi svært ved at skabe noget frem ad banen. Havde det ikke været for Jan i målet og et solidt forsvar, var det blevet et noget større nederlag. Helt fortjent vandt Roma 1-0, og de gik da også hele vejen til finalen, som de tabte på straffespark til Blackburn.

Herefter ventede Arsenal, der plejer at være gode. I år stillede de dog med et ret nyt hold, og vi spillede helt lige op med dem. Efter at være kommet bagud lagde vi et solidt pres, og det førte til dagens første Villa-scoring. Formand Christian fik bolden i venstre side af banen. Han lagde en præcis aflevering i Antons løbebane, som hurtigt afleverede bolden videre til Thomas, der - hårdt presset af en forsvarsspiller - resolut trykkede af med venstrebenet, og bolden strøg ind i siden af målet uden chance for målmanden. Fantastisk afslutning af vores angriber fra Sønderjylland. 9-årige Mathias kom på banen, og han overraskede alt og alle med sin boldføling - ikke mindst Arsenal-spillerne, der ikke kunne finde andre metoder at stoppe ham på end at bruge fysikken og tromle ham ned over flere omgange. Meget usportsligt og synd for Mathias, som ikke havde lyst til at spille mere den dag. Vi glæder os dog meget til at se ham i aktion ved fremtidige turneringer. Arsenal-spillerne brokkede sig over de - ellers tydelige - frispark, de begik mod Mathias, og også over alle mulige andre kendelser, og de var i det hele taget dagens negative overraskelse på flere områder.

Vi havde tanket en masse selvtillid inden kampen mod Barcelona, som jo var finalister ved sidste års turnering, og vi gik ind til kampen med en tro på, at vi kunne få point. Det blev en ordentlig fighter-indsats af alle mand, og vi fik kæmpet os til et point, da kampen endte 0-0. Især forsvaret spillede en god kamp.

Næste modstander var Tottenham, og det var tydeligt, at de var gruppens dårligste hold. Dem skulle vi simpelthen slå. Vi dominerede fuldstændigt kampen, og Thomas viste igen målnæse ved langt udefra at banke bolden i nettet bag en chanceløs målmand. Oplægget kom fra Martin. Kort før slutfløjt stod Martin endnu engang for en assist, da han og Anton overlegent udspillede Tottenhams forsvar, og Anton kunne trille bolden i et tomt mål til slutresultatet 2-0.

Nu var humøret virkelig højt, og vi troede på, at vi havde en chance mod Juventus, der ellers havde vist sig at være et virkelig stærkt hold - i manges øjne nok det bedste. Der gik dog ikke mange sekunder, før vi var bagud, og vi fik i det hele taget ikke et ben til jorden i en kamp, vi tabte 5-0. De var simpelthen bare for gode, og vi havde ikke en chance. Fair nok.

Real Madrid ventede i næste kamp, hvor ingen af holdene rigtigt fik spillet til at fungere. Trætheden var begyndt at melde sig, og måske var vi stadig lidt påvirkede af afklapsningen fra den forrige kamp. Vi tabte 1-0 i en kamp, der dog lige så godt kunne have end uafgjort.

I sidste kamp var modstanderen Betis, der var et rigtigt godt hold. De havde faktisk vundet over Juventus, og kampen var vigtig, idet de med en sejr kunne komme op på 2. pladsen foran Juventus inden deres sidste kamp mod Barcelona og dermed gå videre til semifinalen (vores rolle var udspillet). Derfor heppede Juventus på os kampen igennem fra sidelinjen. Betis sad fuldstændig på tingene, men vi var med hele vejen og holdt dem fra at score efter flot spil af især forsvaret - igen! I absolut sidste sekund løb Leif mod mål og havde Anton ved siden af sig, da han lige uden for straffesparksfeltet blev nedlagt bagfra af deres bageste mand. Klart frispark og gult kort, der egentlig burde have været rødt - det betød dog stadig udvisning. Carlos stillede sig frem til bolden og kiggede på målet. Da der blev fløjtet, spillede han den køligt til Anton, der helt uopdækket stod 3-4 meter ud for bageste stolpe, og som med en inderside sendte den helt op i hjørnet, hvor den ramte både stolpe og overligger og gik ind. Der blev jublet på sidelinjen, og vi var også meget glade for målet. Især da dommeren fløjtede af, inden Betis nåede at give bolden op.

Det blev altså til 2 sejre, 2 uafgjorte og 3 nederlag og en målscore på 4-8, hvilket gav os en 6. plads ud af otte hold. Vi havde håbet på lidt mere, men der var nogle virkelig gode hold i vores gruppe, så helt utilfredse var vi ikke. Anton fik lagt sig alene i spidsen på all-time topscorerlisten, men det var på en lidt billig baggrund, da Kasper ikke var med i år. Og hvis Thomas fortsat deltager, skal han nok tage den plads en dag. Jan havde beklaget sig en lille smule over lillefingeren, og det skulle vise sig, at den var brækket under opvarmningen. Sikke en præstation alligevel at spille 70 minutter som målmand!

Efter vores exit fra turneringen tog Palle, Jan, Christian, Thomas og Anton videre til Valby Idrætspark og så resten af 2. divisionskampen Frem-Avarta, hvor der stod 0-1 ved ankomsten lidt inde i 2. halvleg, men som endte 1-2. Dernæst stod den på burgere på Cock's & Cows i centrum af København, hvor Carlos også trådte til. Der var bred enighed om, at det var nogle ret lækre burgere, så der kommer vi forhåbentlig ind igen en anden gang.

Tillykke til Blackburn, der skal arrangere FA'n Cup i 2017. Det plejer at være den første lørdag i august, så sæt allerede nu kryds i kalenderen den 5. august.

All-time topscorerlisten ser nu således ud:

- Anton Petersen, 9
- Kasper Kjærgaard, 7
- Michael Andersen, 4
- Travis Barbour, 4
- Thomas Gram-Hansen, 2
- Michael Christensen, 2
- Christian Jahnsen, 2
- Allan Nielsen, 2
- Jamal Hammoud, 2
- Jimmy Hansen, 1
- Henrik Kristensen, 1
- Andreas Reiff, 1
- Allan Kristiansen, 1
- Teit Voss, 1
- Karsten Hoelgaard, 1
- Jan Seerup, 1
- Michael Møller, 1
- selvmål, 1