FA'n Cup 2015, 1. august 2015

Klik på billederne for at forstørre dem.

FA'n Cup 2015
Taktikken aftales inden dagens første kamp mod Blackburn.
FA'n Cup 2015
Blackburn-målmanden piller bolden ud af nettet efter Kaspers fremragende scoring.
FA'n Cup 2015
Dagens mindste fan - Karstens herlige datter :)
FA'n Cup 2015
Thomas viser fin teknik.
FA'n Cup 2015
Christian og Jimmy bliver interviewet til De Falske 9'eres podcast.
FA'n Cup 2015
En ellers velspillende Michael C. falder over sine egne ben, hvilket han efterfølgende får en præmie af arrangøren for.
FA'n Cup 2015
Kasper er klar til at gå på banen med et GoPro-kamera udleveret af 6'eren.
FA'n Cup 2015
Jan med en af sine mange flotte redninger - her mod Manchester United.
FA'n Cup 2015
Et Arsenal-skud mod vores mål er vist en smule for højt...
FA'n Cup 2015
Ingen af vores hårdtkæmpene spillere kan forhindre Stoke i at score dette nydelige mål.
FA'n Cup 2015
Holdet til FA'n Cup 2015. Bagerst fra venstre er det Christian, Jimmy, Martin, Karsten, Kasper, Michael M. og Anton. Forrest Ulrik, Michael C., Jan, Thomas og Palle.

Lørdag den 1. august 2015 stillede Aston Villa atter engang et hold ved FA'n Cup, der denne gang blev arrangeret af de forsvarende mestre fra Stoke City. Det var en fremragende kulisse med herligt sommervejr, 14 deltagende hold, virkelig gode kunstgræsbaner samt mediedækning af tv-kanalen 6'eren og De Falske 9'ere, der er en Premier League-podcast.

6'erens indslag, der blev vist på tv den 8. august, kan ses her:

De Falske 9'eres podcast på næsten en time kan høres her, hvor Christian Jansen og Jimmy Matas Hansen boltrer sig knap 50 minutter inde i programmet.

Vi havde samlet ti spillere samt en skadet holdleder, der skulle forsøge at forbedre klubbens hidtil bedste resultat - en 2. plads i 2011. Det ville dog blive svært, da vi ved en eventuel semifinale maksimalt vil kunne stille med seks spillere, da hele fire var nødt til at køre i løbet af eftermiddagen. Men i første omgang var der seks gruppekampe, og så måtte vi tage tingene, som de kom. Vores trup bestod af Jan Seerup, Michael Christensen, Martin Tullin, Palle Jensen, Ulrik Vesterager, Thomas Gram-Hansen, Karsten Hoelgaard, Kasper Andersen, Jimmy Matas Hansen og Michael Møller samt holdleder Anton Petersen.

I vores gruppe var vi seks engelske hold og et italiensk, og vores modstandere var Arsenal, Blackburn, Chelsea, Manchester United, Stoke og Roma.

Den første kamp var mod Blackburn, og vi stillede med en 3-2-1-opstilling, hvilket vi holdt fast ved hele turneringen igennem. Jan var selvskrevet i målet, og ellers blev der prøvet lidt forskelligt i løbet af dagen. Det var en god og lige kamp mod Blackburn, dog uden de helt store chancer. Vi trak det længste strå, da Kasper opfangede bolden under lidt klumpspil i Blackburns felt, satte en mand af og fik placeret bolden forbi målmanden til 1-0, hvilket holdt kampen ud. Med den scoring tangerede Kasper faktisk førstepladsen på all-time topscorerlisten.

Der skulle pudsigt nok spilles fem kampe (á 10 minutter), inden vi skulle møde Roma i vores anden kamp, så det var ikke de bedste betingelser at skulle vente så længe. Roma så utroligt stærke ud i deres første kamp, hvor de vandt 2-0 over Chelsea, så vi havde en defensiv tilgang, hvor vi ikke tog mange chancer. Det lykkedes os faktisk at holde dem væk fra vores mål det meste af kampen, men vi skabte heller ikke selv ret meget. Jan i målet reddede os i de sidste sekunder med en flot redning på et skud, de fleste nok så inde. 0-0 og fire point efter de to første kampe var så absolut godkendt.

Herefter skulle vi op mod Chelsea, der ikke så helt lige så stærke ud som ved tidligere turneringer, men stadig med nogle enkelte profiler vi skulle holde øje med. Det startede skidt, da Ulrik måtte udgå i første minut med en fibersprængning. Vi kom dog til kampens første store chance efter et godt opspil mellem Kasper og Thomas, men Kaspers afslutning strøg lidt ved siden af mål. Chelsea kom til flere chancer, men pludselig scorede Michael C. på et skud langt udefra efter at have modtaget bolden fra Kasper. Fremragende mål og nu handlede det om at køre sejren hjem. Chelsea satsede alt og hev målmanden med frem på et hjørne i slutningen af kampen, hvilket resulterede i et stolpeskud. Umiddelbart efter modtog Michael C. bolden på egen banehalvdel, og han tog turen ned mod et tomt Chelsea-mål med et par febrilske modspillere omkring sig og deres målmand i hælene. Det blev til et par gode driblinger, men så faldt han over sine egne ben og fik efterfølgende en taske som præmie af arrangørerne for det underholdende indslag, der også kan ses i 6'erens tv-indslag ovenfor.

Efter de tre første kampe havde vi således syv point og en målscore på 2-0, hvilket var ganske imponerende. Næste kamp var mod, hvad der lignede gruppens dårligste hold, Manchester United. De havde kun et enkelt point efter deres første tre kampe og så i det hele taget ikke særligt velspillende ud. Vi tog måske lidt for let på opgaven, da vi tabte 2-0. Vi havde ellers haft flere store chancer, men Jan i målet havde faktisk også haft nogle gode redninger. Så helt ufortjent var det måske ikke, men det var stadig en kamp, vi burde have fået mere ud af. Kasper spillede i øvrigt med et GoPro-kamera på panden udleveret af Kian fra 6'eren, hvilket var et ganske sjovt indslag.

Efter det skuffende nederlag i den seneste kamp vidste vi, at vi minimum skulle have ét point mod Arsenal for at holde håbet om en semifinale i live, da de ellers ville isolere sig i toppen sammen med Stoke. De var dog meget opsatte på at slå os og kom frem til utroligt mange chancer. Jan var fremragende i målet, og vores forsvar blokerede godt, ligesom vi havde heldet, når boldene susede lige forbi. Hen mod slutningen af kampen scorede Arsenal dog fuldt fortjent to gange, og dermed var vores rolle i gruppen udspillet.

Den sidste kamp betød egentlig ingenting. Vi havde udspillet vores chance for at komme i semifinalen, og Stoke var sikker på 1. pladsen. Derfor forventede vi, at de nok ville lade nogle af deres mange udskiftere få chancen fra start, men de stillede rent faktisk med noget, der lignede stærkeste opstilling. De havde vundet tre og spillet to uafgjort og havde utroligt nok ikke lukket et eneste mål ind i de fem kampe. De fortsatte deres gode spil mod os og lagde ud med at presse os højt oppe på banen, hvilket gjorde det svært for os at skabe noget som helst. De kom til en del chancer, og i den anden ende havde Kasper et hovedstød, der desværre ikke helt havde retningen. Stoke kom foran på et velspillet angreb kort før tid, og så satsede vi hele butikken med håbet om en udligning. Det gav dem en masse plads, og Jan havde en fantastisk redning, hvor han var alene med en Stoke-spiller. Til sidst blev det et rent skydetelt mod vores mål, og vi kunne ikke forhindre 2-0 målet kort før tid.

Dagens facit for vores vedkommende var således syv point med to sejre, en uafgjort og tre nederlag, en målscore på 2-5 og en 5. plads i vores gruppe på syv hold. Det er derfor ret tydeligt, hvor vi skal forbedre os næste år, hvor Inter vil arrangere turneringen, da de vandt finalen på straffespark over Barcelona. Udover finalen blev begge semifinaler faktisk også afgjort på straffe, så måske skal det overvejes at ændre setuppet og eksempelvis indføre golden goal. Alle tre afgørende kampe endte 0-0 efter ordinær spilletid.

Efter turneringen deltog seks af os til spisningen. Maden var ikke værd at fremhæve, men vi hyggede os med en masse fodboldsnak, inden vi efterfølgende tog trætte, mætte og solbrændte hver til sit.

All-time topscorerlisten ser nu således ud:

- Kasper Kjærgaard, 7
- Anton Petersen, 7
- Michael Andersen, 4
- Travis Barbour, 4
- Michael Christensen, 2
- Christian Jahnsen, 2
- Allan Nielsen, 2
- Jamal Hammoud, 2
- Jimmy Hansen, 1
- Henrik Kristensen, 1
- Andreas Reiff, 1
- Allan Kristiansen, 1
- Teit Voss, 1
- Karsten Hoelgaard, 1
- Jan Seerup, 1
- Michael Møller, 1
- selvmål, 1

Til slut skal der fra fanklubben lyde en stor tak til Anton for at påtage sig hvervet som holdleder samt at skrive referatet og til Christian for fotograf-opgaven. Christian tog mange flere billeder, end der er med her på siden, og de kan alle ses på http://astonvilla.dk/fancup2015/